8 Şubat 2009

08 ŞUBAT 2009 FERİZLİ'YE NAKİL OLDUK.


Kestane Balı'nda istediğimiz verimi alabilmek için geçtiğimiz günlerde Ferizli'ye gidip yer bakmıştık. Niğmet ÇAVUŞOĞLU hafta içinde arılarını götürmüştü. Bugünde benim arıları nakil ettik.
Oğlumun 9 Şubat doğum günü. Gel arılar yeni yaşını kutlasınlar dedim. Sağolsun sabah 05.00 de kalktı yardıma koştu. Kendisi kısmet olursa kaptan olacak, bugün verdiği kararın ne kadar doğru olduğunu birkez daha anladı.

Niğmet abi barakayı kurmuş ve arıların kontrollerini yapmak için gelmişti. Niyeti kalmaktı ama biz yoldayken öyle bir yağmur başladıki kalmanın akıllı bir iş olmayacağına karar verdik.


Bu arada kovanların altına yaptırmış olduğum demirleride götürdük. Yerden kurtarmış olduk kovanları. Artık kontrol yaparkende iki büklüm olmayacağız.

Gittiğimiz yerde ballı babalar açmış ve bazı tarlalarda çimen bile gözükmüyor çicekten.

Bunlarda Niğmet ÇAVUŞOĞLU'nun arıları. Aramıza yeni katılımlar bekliyoruz.
Bu sene Organik Kestane Balı üreteceğiz inşallah.

5 yorum:

  1. Saim abi geçmiş olsun diyeyim. İnşallah hakkınızda hayırlı olur, bir şeyide hatırlatmak istiyorum, bu tür yerlerde sehpa sakat olabilir. Tarla aşırı yağış alırsa sehpaların devrilmesi söz konusu, daha önce Trakya'da bir arkadaşın başına geldi. Önlemi ise tüm ayakların altına boydan boya tahta koymaktır, önden arkaya yani.İnşallah sakatlık olmaz.

    YanıtlaSil
  2. Ali abi devrilir korkusuyla önden 5x10 latalarla destek koyduk. Hayırlısı olur inşallah.
    Selamlar

    YanıtlaSil
  3. Saim abi tanışmadık ama Niğmet abimiz maşallah 10 çıtaya gelmiş iki kovanı üstüste koymuş sırtlamış. Benden duymuş olmada Ali onun hakkında ileri geri konuşuyor bilgisi olsun:)

    YanıtlaSil
  4. Muhteşem abi bu mevsimde 10 çıta arıyı kim kaybetmişki ben bulayım. İnşallah burada arılar kata çıkarlar. Niğmetin maşallahı var, allah nazardan saklasın. Yalnız enkısa zamanda program yapım herkes biryere dağılmadan bir organizasyon yapmak lazım.
    Selamlar

    YanıtlaSil
  5. Saim abi beykozda bayagi guzel bu sene, cok yagmur sonucu bahar purenleri acti, defneler acmak uzere, balli babalarda var.. Kesin ferizli daha guzeldir,hayırlısı olsun, aman ogula kacirma arilari malum uzak sana..

    YanıtlaSil