17 Ocak 2009

17 OCAK 2009 BAHARA HAZIRLIK

Niğmet ÇAVUŞOĞLU tutturdu ben bu sene baharı Ferizli'de karşılayacağım diye. Bizde kendisini yalnız bırakmadık tabiki. Giderken ilk evvela benim biraderin avcı arkadaşı Sapancadaki Kurköy Dibektaş muhtarı Şenol ŞİMŞEK abiye uğradık. Bu ballar sabah kahvaltı yaptığımız lokantada satılan ballar. Sapanca yöresine ait bu ballardan kestane balını çok meteddiler. Beykoz Akbaba köyü Kestane Balı'nın üzerine de bal tanımam.
Niğmetin daha önce tanıdığı Osman amcayı bulduk. Yer çok güzel. Söğütlük ve fındık ağaçları yoğunlukta bir bölge. Yer için sözü aldık.İşlerimizi yoluna koyduktan sonra Maşukiye'ye uğradık.Yediklerimiz ve içtiklerimiz bizde saklı.Biz gerekli uyarıları almamak için davetleri yaptık. Herkesin işleri vardı kadro bugünlük bu kadar.Biz ön izleme yaptık anlayacağınız.

Muhtarın köyü sapanca gölüne yaklaşık 700 metre rakımda.Göl kenarında yağmur yağıyordu fakat yukarıya çıkmaya başladıkca kar yağmaya başladı. İstanbul'da bu sene kar pek yağmayacak gibi. Harika manzarası olan bir yer burası.

Niğmet'in arabasıyla gitseydik neler çekerdik düşünmek bile istemiyorum. Kardeşim Murat GÜREL'in arabasıyla gittiğimiz çok iyi oldu.
Geçtiğimiz günlerde Mehmet YÜKSEL arkadaşımızın çıtalarda kullandığı daha çok düğmecilerde bulunan soketleri kartta adresi ve telefonu bulunan yerde buldum.