1 Kasım 2011

KESTANE BALI FESTİVALİ

Beykoz Akbaba Köyü Kestane Balı Festivali'nin 2.ncisi 24 Temmuz 2010 tarihinde Akbaba Köyümüzde yapılmıştır.Beykoz İlçe Tarım Müdürümüz Sayın İbrahim Özdemir, Sayın Bahri Işık, Sayın Yaşar Osman Özdaş, İstanbul İli Arı Yetişriricileri Birliği Başkanı Sayın Onur Çilenk ve 2.nci Başkanı Niğmet Çavuşoğlu ve Akbaba Köyü Muhtarımız Sayın Yüksel Kılıç ile Akbaba Köyü arıcılarının ortaklaşa tertip ettiği Festivale birçok konuk ve sponsor firma katılmıştır.

Festivalin onur konuğu Sayın Prof.Dr.Muhsin Doğaroğlu Arıcılık hakkında bilgilerini bizlerle paylaştı. Hocamıza katkılarından dolayı teşekkür ederiz.

Sayın Güner KAYRAL ve stantı.
Temel Petek Firmasının stantı.

Bektaş Arıcılık ve stantı.

Sayın Yalçın Sezer'de festivalimiz katılanlar arasındaydı.

Sayın Bahri Işık,Saim Ahmet Gürel, Prof.Dr.Muhsin Doğaroğlu , İbrahim Mumcu ve Niğmet Çavuşoğlu. Köyümüzün en yaşlı arıcısı Ahmet İzci ve Bahri Işık. Arıcı Kızlarımız arasında yarışma tertiplendi.

Kızım Ceyda Gürel ve Özge İrem Türkay.Balımsu Malkoç,Ceyda Gürel,Özge İrem Türkay ve Derya Şenyurt. Bartu Arvas... Erkek Arımız. Köyümüzde 25.yılını dolduran arıcılarımıza plaket verildi. Köyümüz arıcılarında Cevat Yavuz, Afrikalı Cemal,Onur Çilenk,Ali Türk ve Bahri Işık. Bu seneki Geleneksel 2.nciBeykoz Akbaba Köyü Kestane Balı festivalinin 1.ncilk ödülü yapılan değerlendirmeler sonucunda Saim Ahmet GÜREL 2.cilik ödülü Celal Arslan ve 3.lük ödülü Fatih Ata'ya verildi. Dereceye girenlere sponsor firmalar tarafından çeşitli ödüller dağıtıldı.
Beykoz Akbaba Köyü Kestane Balı Festivali'nde Dereceye girenlerle stantımda günün anısını ölümsüzleştirdik. Seyithan Abimiz ve Niğmet Çavuşoğlu. Ali Türk abime iyi bakmam gerekiyor. Yoksa sanala rezil oluruz.
Kimisi Ballı yoğurt götürdü, kimiside kovanları..

Gösteri akvaryum kovanım en ilgi çeken ürünlerden biriydi.






Her başarılı erkeğin arkasında bir bayan varmış. Benimde kahrımı çeken eşim.

ERİ ARICI OLAN KADIN CENNETLİK OLURMUŞ.

Festivalimize katılan tüm konuklarımıza ve bizleri destekleyen başta Beykoz İlçe Tarım Müdürümüz Sayın İbrahim Özdemir ve Sayın Bahri Işık,Sayın Yaşar Osman Özdaş'a ve İstanbul İli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Sayın Onur Çilenk'e ayrıca Akbaba Köyü Muhtarımız Sayın Yüksel Kılıç'a, tüm sponsorlarımıza şükranlarımı sunarız.