16 Aralık 2015

Kestane Balı Kansere Birebir.

                             Kestane Balı Kansere Birebir.

                                                   www.saimahmetgurel.com
                                                     www.kestane-balim.com

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ)  Fen Fakültesi Biyokimya Anabilim Dalı öğretim üyesi 
Prof. Dr. Sevgi KOLAYLI, Kestane balı değerinin tespiti amacıyla deney hayvanları üzerinde yaptıkları araştırmalarda Karaciğer hastalarını tedavi ettiğini, Hepatit hastaları için alternatif ilaç potansiyeli taşıdığını belirlediklerini söyledi.

Prof. Dr. Sevgi KOLAYLI, Kestane Balının tıbbı niteliği yüksek ballar katagorisinde dünya çapında öne çıktığını anlattı. 

Gevşek kıvamlı ve koyu renkli balın antioksidan ve antimikrobiyal açısından zengin olduğuna dikkat çeken Kolaylı, Kestane Balının değerlerinin belirlenmesi amacıyla deney hayvanları üzerinde yaptığımız araştırmalarda, karaciğer hasarlarını tedavi ettiğini, hepatit hastaları için alternatif ilaç potansiyeli bulunduğunu tespit ettik. Şu an bu türün diğer tıbbi değerini ortaya çıkartacak  bilimsel araştırmalarımız devam etmektedir. İnanıyorum ki bu Kestane Balı , kanserden korunmak için de alternatif olacaktır'' diye konuştu.

Kolaylı türün kendine has kokusu ve aromasıyla tanındığını vurgulayarak, şunları söyledi.

'' Bir kaşık Kestane Balı tüketimi, diğer balların 3-4 kaşık tüketimine eşdeğer.
Araştırmalar, Yeni Zelanda' nın meşhur Manuka balından daha yüksek antimikrobiyal özelliğe sahip olduğunu göstermektedir. Kestane Balı kahvaltılık olarak ya da gün içerisinde uygun dozlarda tüketilebilir. Bal tüketmeyin, baldan uzak durun söylemleri çok yanlış tutumdur. Arı ürünleri Allah'ın helal kıldığı gıda ürünleridir. Tüm enerji kaynağı gıdalar gibi balda dengeli şekilde tüketildiğinde insanlar için şifadır.  Biyololojik olarak diğer emsallerine göre konsantre bir ürün olan Kestane  Balı, yara ve yanıkların tedavisi gibi birçok hastalığın alternatif doğa ilacıdır. Bundan dolayı '' Doğal Antibiyotik '' olarak da adlandırılmaltadır.