20 Aralık 2008

KIŞ HAZIRLIĞI TAMAM


Arıları sıkıştırıken bölme tahtası olarak köpük kullandım.Bu köpüğüde çuvalla kapladım ki arılar köpüğü kemirmesinler.


Bölme işlemini yaptığım köpüğün altına yan tarafa geçişi sağlayan tahtaları en alta yerleştirdim. Aslında ilk yaptığımda bu tahtaları koymamıştım. Ali TÜRK tahtaları koyarsan elindeki ballı çıtaları yan tarafa koyarak arıların geçişini sağlabilirsin deyince tahtaları yeni yerleştirdim


Sıkıştırma işlemini daha evvel sağolsun Oktay beyle beraber yapmıştık. Yardımlarından dolayı çok teşekkür ederim.

Arıların altına palet alıp koydum. Üzerlerinide kapattım. Artık yağmurda karda yağsa içim rahat.Seneye Kestane balı için daha çok çalışmamız lazım.




Bu ufaklıkta benim biraderin.Bu fotoğrafları çekmek için az uğraştırmadı beni.


4 yorum:

  1. Salemünaleyküm Ahmet bey;

    Arılarınızı kışa hazırlamışsınız İnşeallah siz ve tüm arıcılar kışı kayıpsız atlatırız. Gerçi tedbirimizi aldıktan sonra gerisi Allah emanet demekten başka yapacağımız bir şey yok.

    YanıtlaSil
  2. Abi ballı çıtaları yalatmak için kışın salkımdaki arıya vermeyeceksin.Lafı başka yerinden anlayanlar oldu.Ben arılarımı sıkıştırmaya taa pürende başladım.Zayıf arılar orada sıkışması gerekiyordu.Bu tip arılara o zaman bu çıtalar rahatlıkla verilir arı gündüz pürene gider gecede o çıtadaki açık balları temizler.

    Bu çıta temizletmek çok önemlidir.Birincisi açık ballı çıtayı saklamaya kalkarsanız,bal bozulur,bozuldugunu geçin o kadar önemli degil.Asıl ikincisi önemli,bozuk ballı çıta küflenir ne balı nede çıtayı kullanabilirsiniz.Çok yazık olur milli servet çöp olur.

    Arıcılıkla alakası olmayanların,beni eleştirmesine karşıyım.Beni eleştireceksen ilk sen neler yaptın ve neleri paylaştın diye sorarlar.Birilerini eleştirken,sen ne yaptın burası çok önemli.


    Eleştiri olmayacakmı bal gibi olur.Ama çamur atmak eleştiri degildir.

    YanıtlaSil
  3. Zafer bey Aleykümselam,
    Temennileriniz için çok teşekkür ederim.Kışı enaz kayıpla atlatmak hepimizin dileği.Görüşmek üzere hoşcakalın.

    YanıtlaSil
  4. Ali bey sizi bildiğiniz doğruları yazmaktan vazgeçmeyin. Sizin yazdıklarınızdan ders çıkartanlar bunun faydalarını mutlaka göreceklerdir. Bilgilerinizi bizlerle paylaştığınız için teşekkürler.

    YanıtlaSil