25 Ekim 2009

SEZON SONUNA DOĞRU

Kestane Balı hasadı ve Ayçicek Balı derken yazılarıma bir süre ara versemde arıcılık işlerimiz tüm hızıyla devam etmekte. Trakyadan sonra arılarımı Beykoz Akbaba Köyü'ndeki yerimize indirmiştik. Benim için bu sezon bereketli geçti. Püren'e gitmediğimiz için bazı arkadaşlarımız sitem etsede bu sene Akbaba Köyü bal akımı bakımından çok iyiyidi. Milas ziyaretimizden dolayı 10 gün kadar arılığa uğrama fırsatı bulamamıştım. Bu gün yaptığım kontrollerde Koçeyemişlerden çok güzel bal geldiğini gözlemledim. Kışa girerken kovanları destekleme düşüncesindeydim ama şu anda kovanların sağılacak kadar balları var. Kestane Balı üretiminden bu sene çok memnunum.

Bu resimler Milas seyehatimizden. Sevgili Ali TÜRK gerçi bir çoğunu yayıladı ama bende birkaçtanesine yer vermek istedim.
Kim ne söylerse söylesin bu sene kuvvetli arısı olan çam balında iki sağım rahatlıkla yapar. Bal dallardan akıyor ama kovanlarda arı yok. Trakyadan sonra arısını güzel yavruya yatırıp mevcudunu artıran ve ekim ayının başında Milas bölgesine gelenler doğru bir iş yapmış durumdalar. Tabi sorunda burada başlıyor. Tam bir ay boyunca devamlı baskın bal geliyor ve ana arının yavru atacak hiçbir yeri kalmıyor. İkinci sağıma yapanların acil olarak arılarını yayladan kaçırıp daha sıcak yerlerde yavruya yatırması gerekmekte.


Milas-Hayıtlı Yaylasına bu sene 600 kamyona yakın arı geldiği söylenmekte. Her yer arı kovanı ile dolu. Herkes emeğinin karşılığını inşallah alır.
Bizler arıcılığın yanında çalışmakta olduğumuz esas işerimizden dolayı ancak 1-2 günlük kaçamaklar yaparak buraları gidip hevesimizi gideriyoruz. Kendi arılarımızı götürmemiz şu an için imkansız. İlerleyen senelerde bizlerde inşallah buralara arılarımızı götürürüz.

5 yorum:

  1. Saim arıcılar son izlenimime göre uçakla arılıklara gidip gelmekte. Uçak biletleri biraz daha düşerse çama gidip gelmek kolay, sandece nakillerde kamyonla gideceksin bakıma uçakla.
    Gebze'de de arılara yiyecek destegi vermeden kışa sokacagız, bizim burasıda sizin orası gibi bal geliri yaptı, ayrıca arılarımızın mevcutlarıda iyice arttı, bunada şükür. Hoşça kal.

    YanıtlaSil
  2. Saim bey,bereketli bal sezonu geçirmişsin,emeğini Allah zayi etmesin.Saglıcakla kalın.

    YanıtlaSil
  3. Saim abi nerelerdesin be yav özletme kendini bu kadar:))

    YanıtlaSil
  4. SLM...

    Saim Bey.

    Egeye yaptığınız gezi eminimki bir çok arıcın iştahını kabarttı.Benim gibi sabit arıcılık yapmayı düşünenbirisi bile aklından geçirmişse,gerisini sen düşün.

    Çerceveye bakacak olursak,koloniler kışa mükemmel hazırlanmış.Kayıpsız bir yıl diliyorum.

    YanıtlaSil
  5. Ali abi gidip gelmek inan sorun değil yeterki bal para etsin. Emeğinin karşılığını alırsan hiçbir şey sorun değil.

    Vecdi abi dileklerin için teşekkür ederim.

    Doktorum bu aralar izlemekle yetiniyordum. Bundan sonra sıksık görüşürüz.

    Sevgili Yusuf kardeş hepimiz inşallah kayıpsız bir kış geçiririz.

    Selamlarımla,

    YanıtlaSil