19 Nisan 2010

İŞLER YOLUNDA

Havaların düzelmeye başlamasıyla birlikte arılarımızda gaza bastı. Her hafta sonu İstanbul'dan Ferizli'ye gidip geliyorum. Yaptığım yol her hafta sonu 350 -400 km. arasında. İlk defa bu hafta sonu neşemiz yerine geldi. Bütün haftanın yorgunluğunu arıları bu vaziyette görünce üzerimizden attık.
Cumartesi günü yeni gelen arılarıma kat attım. Pazar günüyse eski arılarımın genel bakımını yaptım. Eski arılarım yeni gelenlere hava atar gibiydiler.
Mustafa YILMAZ kendisi İstanbul'da oturan ve çalışan hemşerim. Arıları ise İnebolu'da. Bu sene
malesef 21 kovanından 18 tanesi sönmüş. Sadece 3 kovanı bahara çıkabilmiş. 20-25 gün öncesinde bütün kovanlarım çalışıyordu diyor. İşin ilginç tarafı her kovanda 10 kilodan fazla bal varmış. Ama kovanlarda arıların ölüsü bile yok diyor. Kendisini pazar sabahı Adapazarı'ndan aldık.
Kovanları otobüsle getirdi ve Niğmet Çavuşoğlu'ndan 11 adet arı aldı.
Ferizli'de biz arılarla uğraşırken bir taraftan da anti varoo dip tahtalı kovanların yapımı sürüyor. Ballık ve kuluçkalık olarak yaptırdığım kovanların ve kapaklarının yapımı bitti. Bezir yağıyla boyandı ve kurumaya bırakıldı. Kısmet olursa alttıkların da bu hafta sonu bitmesi ve bezir yağıyla boyanmasından sonra yeni kovanlarımızı kullanmaya başlayacağım. Sezona hazırlanmaya devam ediyoruz.