12 Mart 2012

10.11 MART 2012 İZMİR SEYEHATİM

Havaların soğuk olmasını fırsat bularak bu hafta sonu soluğu İzmir'de aldım. Oktay abi ne zamandır davet ediyordu fakat bir türlü fırsat bulup gidememiştim.Ali TÜRK 'e haber vermeden gitmek olmazdı. Ali abi ana arı kutularının yapımına devam ettiğinden dolayı gelemedi. Kısmetse daha sonra beraber de ziyaret ederiz. 
 En son 2 sene olmuştu İzmir'i ziyaret edeli. Oktay abinin arıları daha evvel başka yerdeydi. Daha önceki yeri nektar açısından daha zayıf bir bölgeydi ve fazla güneş almayan bir yerdi. Yeni yeri nektar açısından daha zengin bir bölge ve doğuşundan batışına kadar arılktan güneş eksik olmuyor.
 İzmir'de erik ağaçları açmaya başlamış. Güzel polen geliyor. Ayrıca ballı babalarda açmış durumda.
 Polenle beraber güzelde bal geliyordu. Arılar uçuş tahtalarını tutturamıyordu.
 Arılık ve arka planda 2 katlı terkedilmiş bir ev. 
 İzmir bize göre arıcılıkta mevsim olarak çok ilerde. Sıcaklık ortalama 15-20 derecelerde seyrediyor.Bütün kovanların ana arı , bal durumu kontrollerini yaptık. Yavru durumu süper vaziyette. Bazı kolonilerde  en içteki çıtada bile yavru var. Yavru faaliyetleri son hızda devam ettiğinden dolayı bal stoklarında sorun olabilir diye beslemelerini yaptık.
 2 katlı terk edilmiş evi Oktay abi  güzelce kullanılabilir hale getirmiş. Şöminesi ve sobası olan oda da odun ateşinde ızgaraları hazırladık.
 Arılık denize 200-300 metre uzaklıkta, her tarafı narenciye bahçesi olan ve yazlıkçıların olduğu bir bölgede.
 İşleri bitirdik ve yemek molası.
 Terk edilmiş ev biz arıcılar için bulunmaz bir ganimet. 
 Pazar günü Akbaba'lı arıcı arkadaşlar Datça ve Bodrum'dan İstanbul'a dönüyorlardı. Geçerken bizide ziyaret ettiler. Aslında biz Datça'ya Aziz Mumcu'ya gidecektik ama onların İstanbul'a dönecek olmaları ve Oktay abinin arılkta da yapacak işlerimizin olmasından dolay,ı biz gidemedik onlar geldiler.
Pazargünkü yemek faslımız.
Oktay abinin solundaki İzmir'li arıcı ve aynı zamanda plastik çıta ve plastik taban altlığı imalatı yapan Api Petek firması sahibi Ersen Yorulmaz'la tanışma imkanımız oldu.
  Kendisinin arıcı olması yapmış olduğu imalatların da başarı oranını çok yükseltecektir. Çıta numunelerini kendisi hediye olarak verdi. Arıcıların maddi durumunu çok yakından bildiği için fiyatları piyasanın çok altında.Çalışmalarında başarılar dilerim.

BENİM İÇİN ÇOK DEĞİŞİK BİR HAFTA SONU OLDU. OKTAY ABİ İLE ARICILIK SAYESİNDE BAŞLAYAN ARKADAŞLIĞIMIZ BUGÜN KARDEŞTEN ÖTEYE BİR DOSTLUĞA 
DÖNÜŞMÜŞ DURUMDA. KENDİSİ VE AİLESİNE ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM.